Nosto-ovi vai taitto-ovi?

nosto-ovi autokaupan tiloissa

Mitä eroja on nosto-ovella ja taitto-ovella? Tämän artikkelin tarkoituksena on avata nosto-ovien ja taitto-ovien eroavaisuuksia, sekä miten kannattaa valita se omaa käyttötarkoitusta helpottava ratkaisu, oli se sitten nosto-ovi, taitto-ovi tai muu oviratkaisu. 

Ovien valinnassa kannattaa aina huomioida käyttömukavuus sekä minkälaiseen ympäristöön nosto-ovea ollaan hankkimassa. Oikea oviratkaisu riippuu pitkälti siitä mihin tilaan ovea ollaan asentamassa.

Taitto-ovi

Verrattaessa taitto-ovea nosto-oveen tulee huomata että taitto-ovi voidaan käsikäyttöisenä asentaa yleensä pienempään ylätilaan, kuin nosto-ovi eikä oviaukon yläpuolella oleva tekniikka haittaa juuri oven asentamista tai toimintaa.

Taitto-ovi liikkuu vaakatasossa ja vie jonkin verran tilaa sitä avattaessa ja suljettaessa. Myös esimerkiksi lumet tulee olla puhdistettuna oviaukon läheisyydessä. 

Taitto-ovet ovat helposti asennettavia ja ulospäin avautuvat ovet soveltuu käytettäväksi erityisesti kosteissa tiloissa, pesuloissa tai maatalouden karjasuojissa.

Tutustu taitto-oviin

Turner mustat taitto-ovet

Nosto-ovi

Nosto-ovien historia on pitkä, yli 100 vuotta. Tässä ajassa on ehtinyt tapahtua kehitystä valtavasti. Edelleen nosto-ovet on ylivoimaisesti käytetyimmät ovet, juurikin niiden käyttömukavuuden ja suorituskyvyn ansiosta. 

Nosto-ovi taas ei vaadi ylimääräistä tilaa avattaessa ja nousee suoraan ylöspäin. Nosto-ovi sulkeutuu tiiviimmin, koska se laskeutuu kiilamaisesti pielitiivisteitä vasten. Nosto-ovi säilyy parempikuntoisena, kun ovi pysyy ylhäällä ja törmäyksiä tulee huomattavasti vähemmän mitä taitto-ovien kohdalla. 

Nosto-oven automatisointi on edullista ja nykyisin lähes kaikki nosto-ovet on moottorikäyttöisiä, jolloin ovea voidaan ohjata ajoneuvosta nousematta, eli sen käyttömukavuus on tehty erittäin helpoksi ja mukavaksi. Turner autotallinovien yhtenä kulmakivenä on erinomainen energiatehokkuus ja valikoimaamme kuuluukin parhaan U-arvon omaavat nosto-ovet. Laadukas nosto-ovi pitää myös omaisuutesi sekä kiinteistösi turvassa. 

Porsche nosto-ovi panorama

Yleensä automatisoidun nosto-oven saa käsikäyttöisen taitto-oven hinnalla.

Nosto-ovet ovat yleensä käytettävyytensä, ulkonäkönsä ja monipuolisuutensa takia arkkitehtien ja suunnittelijoiden suosiossa. 

Nykyään on yhä suurempi tarve tehostaa toimintaa ja parantaa logistiikkaa. Yksi tehokas tapa saavuttaa nämä tavoitteet on investoida nopeaan nosto-oveen. Nopea nosto-ovi tarjoaa monia etuja, jotka voivat parantaa merkittävästi toimivuutta ja tuottavuutta. Nopeat nosto-ovet minimoi lämpöhävikkiä sillä nopea avautuminen ja sulkeutuminen parantaa energiatehokkuutta ja sekä nopeuttaa logistiikkaa.  

Eli tiivistettynä nopean nosto-oven investointi tuo merkittäviä hyötyjä: Tehokkaampi logistiikka, energiansäästö, turvallisuus ja helppo huollettavuus.

Tutustu nosto-oviin

Kuvat: Lasse Lehto Photography